tisdag 28 oktober 2014

Största vinsten

Nu har det gått drygt ett halvår sedan Ester kastrerades och det är nog ett utav de bästa beslut jag har tagit. Riktigt skönt att bara ha en hund som löper och att slippa hennes låga perioder är skönt både för henne och oss andra. Men den allra största vinsten med detta beslut är faktiskt att Ester och Smilla har en helt annan relation än tidigare.

Man vet ju inte hur det hade utvecklats om vi inte kastrerat Ester men i samband med hennes humörsvängningar så funkade hundarna inte riktigt ihop. Med tanke på att vi har 2 små barn som leker och kryper omkring hemma så hade det varit ohållbart. Tanken att det inte skulle fungera att ha kvar båda hundarna stötte jag helt bort men en liten liten oro fanns där ändå.

Efter Esters kastration har hon inte några humörsvängningar och är pigg och glad för det mesta. Smilla har mognat (på vissa plan i alla fall ;) och det är en helt annan kemi dem emellan. De leker tillsammans, sover tillsammans och drar iväg i skogen på bus tillsammans. Jag hoppas de blir lika tajta som mina bruna tjejer var för det är så härligt att se :)

Mys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar