tisdag 3 april 2012

Brukslydnadskurs

Idag har jag och Ester varit på brukslydnadskurs på Kallebäck. Det var första kurstillfället med hund eftersom det bara var presentation och teori på förra passet.

Jag var där i god tid för att hinna rasta Ester lite innan kursstarten. Precis när hon hoppade ur bilen så var det en lastbil på appelplanen (de håller på att dränera delar av planen) som lastade av ett lass med grus och sten. Det lät väldigt mycket och obehagligt när flaket fälldes ner plus att det kom en skottsalva från skytteklubben samtidigt. Ester blev lite skrämd till en början men vi gick en sväng och busade lite vilket gjorde att hon släppte det snabbt.

Under första delen av träningen sköt de ganska mycket på skyttebanan men Ester som trivs väldigt bra på Kallebäck brydde sig inte så mycket. Skotten är inte så nära som på en lägre klass tävling men det här är en väldigt bra träning för henne.

Jag är väldigt nöjd med dagens träningpass och Ester som varit lite seg den senaste tiden var riktigt på hugget. Dessutom känns denna kurs så fantastiskt bra. Vi kommer jobba mycket med att bryta isär momenten och träna den eller de delar där man har problem. Dessutom kommer det fokuseras mycket på stadga, motivation, inställning och förväntan. Jag gillar denna typ av träning och bara efter 2 kurstillfällen känns det jättebra.

Ester fick dessutom agera visningshund idag då instruktörens hund inte var tillgänglig just då. Han visade några inlärningssätt när det gäller krypet och framförgåendet. Eftersom vi har framförgåendet hyfsat klart så bad han mig visa och som tur var gjorde Ester det klockrent och fick därmed en guldstjärna i kanten :)

Ser redan fram emot nästan gång som är först om 2 veckor. Innan dess ska vi bland annat fira påsk och då kanske det blir ett välförtjänt träningsuppehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar