torsdag 8 december 2011

Veterinären igen

Och så var det dags att åka till veterinären med Simba igen. Hennes mun och läppar som blev så fina efter behandlingen och medicineringen i september har nu blivit sämre igen. Då hade hon även en del utslag i ansiktet vilket hon även har fått denna gången. Dessutom har hon fått 2 jätteutslag på frambenen som bara plötsligt blommat upp och blivit infekterade och geggiga.

De rakade henne på benen och på några ställen i ansiktet, tvättade rent ordenligt, behandlade med kortison och skrev ut antibiotika. Dessutom ska vi testa att ge henne essensiella fettsyror ett tag och se om vi kan bygga upp hennes immunförsvar som verkar vara nedsatt.

Risken är överhängande att det är någonting i hennes kropp som inte är som det ska och då blir det kanske svårt att få ordning på detta. Dock så visar de blodprov som tagits inte något speciellt förutom hennes höga trombocytvärden, vilket hon haft i minst 3 år.

Vi ska göra allt vi kan för att behandla henne men det får självklart inte bli ett för stort lidande för henne. Simba är snart 13 år men ändå så pigg och glad. Hon hänger ju med oss 2 timmar i skogen och det skulle vara tråkigt att behöva ta bort henne, men samtidigt får hon ju inte ha ont.

Nu hoppas vi på det bästa och i mellandagarna ska hon tillbaka på återbesök. Just nu är hon inte helt nöjd eftersom hon får ha krage på sig men förhoppningsvis är det bara i några dagar. Hon brukar låta sår vara men jag vill inte chansa på att hon slickar nu när de är helt öppna och ganska variga och blodiga :(

Min älskade lilla Simba som vilar ut efter en förmiddag hos veterinären <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar