måndag 5 december 2011

Äntligen lite vinter

Helgen som var bjöd inte på något vidare väder precis. Förutom en liten sväng i skogen igår så blev det mest inomhusaktiviteter för vår del. Ganska lugna sådana dessutom så Ester fick sig ett riktigt glädjefnatt i morse när jag släppte ut henne på tomten. Att det hade kommit lite snö var väl också en bidragande orsak förstås.

Jag började dagen med att ringa "vår" däckfirma för att försöka få på vinterdäcken så fort som möjligt. De kunde fixa det på direkten så det vara bara att hoppa in i bilen och rulla lite försiktigt ned för alla backarna. Det gällde att åka långsamt långsamt för om jag skulle behövt bromsa så hade det nog inte gått. Det var verkligen en enda lång isbana ner till centrum.

Nu har vi precis kommit in från en dryg timmes promenad i skogen. Hundarna var pigga och glada, de trivs bra i det lite kallare vädret. Även på denna runda fick Ester lite fnatt och det är skönt att hon har lämnat skendräktigheten bakom sig.

En annan liten prick som verkar gilla vintervädret är Vilmer. Framför allt nu när han kan börja sitta lite lätt i vagnen och se sig omkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar