fredag 16 december 2011

Åskoväder

Veckan som har gått har varit ganska lugn och det har inte hänt något speciellt. Julklapparna har blivit inhandlade och hundarna har trimmats. I övrigt har vi varit ute på flera långpromenader och har faktiskt lyckats slippa de värsta regnskurarna.

Natten till onsdagen hände något väldigt läskigt här hemma. Claes och jag vaknade mitt i natten av att det åskade och haglade ute. Plötsligt kommer det en blixt som lyser upp hela huset och samtidigt hör vi världens smäll från hallen som ligger precis utanför sovrummet.

Vi ser även ett grönt sken som snabbt kommer från telefonjacket. Troligtvis slog åskan ner i någon telefonstolpe i närheten och att det sedan blev ett överslag som kom ut i vårt telefonjack. Ester blev jätterädd men släppte det ganska snabbt som tur var, Simba som inte hör så bra märkte inget och Vilmer vaknade inte heller av smällen.

Det hela resulterade i alla fall i att vår digitalbox (som går via telefonjacket) gick sönder, vår fasta telefon fungerar inte och modemet/routern är lite svajigt. Talade med en käck kille på Telia som skulle fixa allt för oss med ny digitalbox och nytt modem.

Nu hoppas vi bara att inte det inträffade ger några men på Ester som redan innan var skottberörd. Skulle vara väldigt jobbigt och tråkigt om hon blivit rädd för åskan nu också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar