fredag 12 februari 2016

Fredag igen

Och så var det fredag igen. Det är inte klokt vad veckorna går fort, det gäller att stanna upp och tänka efter lite annars springer tiden ifrån en. Snart är det i alla fall vår och dagarna blir längre. Ser så mycket fram emot att kunna springa, träna hund eller spåra fram på kvällskvisten efter att barnen lagt sig. Snart är vi där och det känns bara så bra.

Veckan som har gått har som vanligt varit ganska intensiv. Hittills har vi fått till två hundträningar, en rallylydnad på Kallebäck och en apporteringsträning i skogen.

I onsdags slutade jag tidigt och passade på att köra ett pass på Kallebäck innan jag hämtade barnen på dagis. Körde 2 olika forsättningsbanor med ca 10 skyltar per bana och försökte köra dessa tävlingsmässigt. Vi var helt ensamma på plan så det blev inte mycket störning tyvärr.

Tycker att det går framåt trots att vi inte hinner träna så mycket just nu. Smilla blir bättre och bättre på att fokusera och jag tycker mig mer och mer få känslan att hon är med mig istället för på en annan planet.

När det gäller Ester så handlar det mer om att få igång viljan och glädjen. Rally tycker hon är kul och det är nästan lite väl roligt bara så ofta blir hon lite övertaggad, hoppar på mig och ljudar lite. Men hellre det än tvärt om.

Idag har vi kört lite skogsträning i form av pinnstigar och uppletanderuta. Pinnstigar går ut på att man lägger korta spår i skogen utan liggtid men många apporteringspinnar. Låter hundarna gå utan speciellt kommando och berömmer mycket vid spontanapportering. Detta är jättebra träning för att få in att den viktigaste uppgiften i spåret är att hitta pinnarna. Smilla som mer eller mindre bara sprang över dem innan apporterar numera i stort sett alla pinnar i spåren och det känns bra inför framtiden.

Nu ser vi fram emot en helg med lite finare väder, för det har de faktiskt lovat. Vi har ganska mycket inbokat så vi får se vad som hinns med när det gäller hundaktiviteter men självklart ska de får sin tid ändå.

Trevlig helg önskar vi från Blåbärsvägen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar