tisdag 23 februari 2016

Bra flyt

Just nu känns det som jag har kommit in i ett bra flyt när det gäller tid och ork för bra hundaktiviteter. Med tanke på att det är så mycket annat tiden ska räcka till så gäller det att planera väl och försöka hålla dessa planer. A och O för det är ju att man är hyfsat utvilad och det känner jag mig faktiskt. Barnen sover bra och att det går mot ljusare tider gör också att piggheten och energin kommer tillbaka.

Träningen i Nordstan tog trots allt på Smillas krafter vilket märktes på torsdagen då hon var ovanligt lugn och sansad. Det fick därför bli en vilodag och det är faktiskt inte helt fel ibland.

I fredags körde vi ett lydnadspass hemmavid och efter att ha varit ensamma 6 timmar så var det bra fart på bägge hundarna. Smilla gick riktigt fint och det var en fröjd att köra med henne. Vi brukar hålla till på Landehofs parkering och så här i vintertider är det toppen eftersom det rör sig en hel del människor vilken är jättebra störningar för oss.

På lördagen var vi ute och racade 1,5 timme i skogen och i söndags blev det ett besök i Landvetters hundrastgård. Det är inte så ofta vi besöker den men ibland när vi har vägarna förbi så får hundarna gå in en stund och ta del av alla intressanta dofter. Vi har hittills inte haft några givande hundträffar men denna dag fick äntligen Smilla leka ordentligt. Det gäller att kemin stämmer och att hundarna gillar varandras typ av lek. Smilla är ganska brötig och ljudlig i sin lek vilket inte alla gillar.

Bäst leker hon med lite större hundar och denna dag kom en kastrerad goldenhane på 1,5 år och de hade så roligt tillsammans. Härligt att se henne få vara hund på riktigt och det var en riktigt trött tjej som snarkade i soffan resten av den dagen.

Ester tycker inte att rastgården är så rolig när andra hundar är där. Små, söta hundar går bra men det där galna som Smilla gillar tycker hon inte är en höjdare. Hon står mest bakom mig och skäller när de andra leker.

Smilla kan faktiskt bli trött ibland och då är det bra att ha en "syster" att hänga på ;)

Idag har vi varit en tur till Bollebygd för att få lite miljöombyte. Vi parkerade vid brukshundklubben och där på ett fält lade jag var sitt spår till hundarna. Under liggtiden tog vi en promenad på gångvägarna runtomkring.

Smilla var först ut och tyvärr har hon en liten svacka när det gäller spårträningen. Hon känns lite oengagerad och nonchalant vilket är frustrerande. Tror det är dags för en liten spårpaus då jag har märkt på henne att hon lätt blir lite uttråkad om man kör samma typ av träning för ofta. Vi har lagt en hel del personspår det senaste så kanske en paus på några veckor och eventuellt något viltspår som motivation kan vara bra. På måndag ska vi spåra med Sandra och då får vi se om hon tycker det är mer spännande när Sandra lägger hennes spår.

Ester fick ett kortare spår men med en del svårigheter. Dels så fick hon 2 spetsvinklar där hon jobbar så himla snyggt för att hitta spåret och dels lade jag spåret ganska tajt, bara några meter mellan på några ställen och det var heller inga som helst problem. Fina, duktiga Ester :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar