måndag 8 juli 2013

Mycket att utforska

 Nu har Smilla bott hos oss i snart 3 dygn. Hon är en livlig men väldigt duktig valp som faktiskt bara har kissat en enda liten pöl inomhus under dessa dagar. I övrigt har hon gjort alla behov ute.

Vi har gjort en liten valphage i sovrummet där hon har sin bur och korg vilka hon sover i på nätterna. Inte många pip innan hon kommer till ro och sedan sover och snarkar hon gott. Eftersom vi gått och lagt oss ganska tidigt de senaste kvällarna så har det blivit en liten kiss på natten men sedan somnar hon om fint igen.

Det finns ju förstås väldigt mycket att utforska och uppleva när man är liten valp. Det mesta tar hon med ro och är inte direkt ängslig för någonting. Igår gick vi en liten sväng i närmsta skogsdungen. Det var väldigt spännande och hon kastade sig fram i blåbärsris och över grenar. De 50 meter i koppel till och från skogen är dock lite knöligare. Hon går med fint men vill väldigt gärna bita och dra i kopplet så där har vi en del att jobba med.

 Tar en paus och kollar vad Ester håller på med.
 
Vilar i skuggan på framsidan, helt oberörd av att folk passerar och barn som leker på gatan.
 
Smilla gillar att krya in och sova under vagnen, det har hon med sig hemifrån :)
 
När det gäller relationen mellan Ester och Smilla så går det långsamt framåt. Ester blir mer och mer avslappnad men emellanåt morrar hon lite. Några gånger har hon sagt till lite mer ordentligt och det är när Smilla blir väldigt ettrig, när hon hoppar runt henne och skäller som en tok.
 
Det känns ändå bra att det är i de situationerna hon säger till. Hon vaktar inte sina saker och är lugn och fin inför utfodring, när de hälsar på folk osv. Ute går det ännu bättre, där springer dem tillsammans i par och är jättesöta ihop.  
 
När Ester kom in i familjen var det lugnt eftersom Simba var så tålig men när Simba var valp fick hon gå den hårda skolan med min första hund Thelma. Hon var väldigt hård mot henne i början och jämför man det mot nu så är Ester ganska snäll faktiskt :)
 
Idag börjar min riktiga semester och jag är själv med hundar och Vilmer. Det är inga som helst problem och Claes kommer inte ha några långa arbetsdagar den här veckan. Jag har tänkt att vi ska ta en liten tur med bilen idag och i övrigt blir det att vara hemma i trädgården och busa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar