tisdag 9 juli 2013

Äntligen sommar

Äntligen är det sommar och den kom precis lagom till min semester. Det verkar i alla fall som det kommer hålla i sig en vecka till, men vi hoppas självklart på längre än så.

Värmen tar dock på krafterna. Smilla var väldigt lugn mitt på dagen igår. Sov och slappade mest i skuggan men framåt kvällskvisten piggnade hon till. Idag på morgonen ska vi inte tala om, funderade en stund på om det var en valp eller en piraya vi hade fått hem ;)

Vilmer tog sig en rejäl sovmorgon och vi andra 3 somnade faktiskt också om en stund efter att Claes åkt till jobbet. Hundarna vaknar när han ska gå upp och Ester skulle lätt somna om men eftersom Smilla blir superpigg då är det lika bra att passa på att ta en liten promenad medans Claes ännu inte har lämnat huset. Vi brukar gå upp till Landehof och där får dem springa runt och nosa en stund på planen. Det är ganska tyst och tomt kl 5.30 på morgonen men eftersom vi hittills haft så fint väder så är det faktiskt inga problem. Jag är relativt pigg på morgonen och njuter för fulla drag av soluppgången, stillheten och tystnaden.

Igår åkte vi en tur med bilen. Hade inget direkt mål så det fick bli Härryda tur och retur. Smilla satt fint på golvet i framsätet alldeles själv. Hon pep lite men efter 5 min så lade hon sig ner och somnade.
Tänkte vänja henne både vid att sitta där och även så småningom bak i bur. Ska vi iväg utan barnvagn kan hon ju sitta bak bredvid Ester men annars kommer en hund behöva sitta på golvet i framsätet tills barnvagnsåren är över.

Igår kväll fick även Ester arbeta lite. Jag var ute i skogen och lade ett personspår till henne vid 19-tiden som vi sedan gick 2 timmar senare. Hon var taggad till tusen och gick väldigt bra. Hon missade en apport pga av att hon gick på fel sida om ett träd men i övrigt tog hon det med bravur. Det var väldigt länge sedan vi gick ett personspår med apporter i men det glömmer hon inte i första taget. Det ska det bli mer av i sommar för det är ju så himla kul. Om några veckor kan även Smilla få prova på och då pratar vi om världens minsta kortaste valpspår man kan tänka sig.

Vi gjorde även några enkla lydnadsövningar här hemma på tomten, med Smilla hängandes i hasorna. Ester var verkligen på tårna och jag undrar just om det är det nya sällskapet eller snarare den nya konkurrensen som gör henne så motiverad. I så fall är det väldigt bra :)

Idag tänkte jag att vi skulle åka på en liten utflykt, men vet ännu inte vart. När jag frågade Vilmer vart han ville åka så sa han "åka och köpa korv" så kanske blir det något åt det hållet och det kommer ju innebära lite miljöträning för lilla syster Yster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar