lördag 16 mars 2013

Återbesök på Göteborgs Djurklinik

Igår var jag och Ester...och Vilmer på återbesök hos Göteborgs Djurklinik. Det är alltid lite speciellt att ha med en 2-åring på ställen där det finns så mycket intressant. Han skötte sig faktiskt ganska bra även om det fanns en del spring i benen och det hann bli lite kritiskt eftersom Marianne hade fastnat i en operation och vi fick vänta en stund.

Det hela slutade med att vi fick hjälp av en av de andra veterinärerna på kliniken att ta bort stygnen och sedan hade vi telefonkonsultation med Marianne lite senare på eftermiddagen. Det är ju sådant som händer och hade det varit mitt djur som låg på operationsbordet så skulle jag vara glad om det gick före en liten springer med kli på nosen :)

Provsvaren visade i alla fall att det inte var någon autoimmun sjukdom i huden. Det visade inte heller på några parasiter, typ kvalster, svamp etc och det är troligtvis inte någon allergi. Det känns väldigt positivt men hon hade ändå ett lätt inflamatioriskt tillstånd i huden och vad det beror på vet vi ännu inte. Känns inte så allvarligt i dagsläget men jag vill ju gärna ha ett svar.

Hon kliar sig inte väst mycket men hon gnuggar nosen mot frambenen ett par gånger om dagen. Hon lider alltså inte specillet mycket utav det men det som även finns med i bilden är att hon har lite kala eller tunnhåriga fläckar runt nosen och på ena läppen. Det syns knappt om man inte undersöker på nära håll men det finns ju där ändå.

Vi ska testa med kortisonspray i 10 dagar och därefter ha en konsultation igen. Det har faktistk börjat komma tillbaka några små fjun på de mest hårlösa partierna så vi hoppas att det ska ge med sig. Jag har ju en teori som lyder att Ester har lite nedatt immunförsvar efter allt hon genomgått de senaste åren och att det i sin tur har lett till en lätt inflamation i huden. Det som dock säger emot detta är att det bara är runt nosen som hon har problem med kanske att hon är extra känslig där.

Hon får även Mega Derm på maten nu vilket innehåller antinflammatiroiska fettsyror som ska hjälpa till att återställa hudens skyddsbarriär så vi hoppas att detta kan hjälpa henne. Bortsett från lite noskli så verkar Ester må toppen och det är jag väldigt glad över :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar