fredag 26 oktober 2012

Goda nyheter

Bästa nyheten den här morgonen är solklart att Lindas pumi Eskil äntligen har kommit hem. Efter 1,5 dygns letande i Slottskogen med omnejd och med endast ett fåtal observationer kom han i natt hem till sin matte. Hon satt och sov i trappuppgången i hopp om att han skulle våga sig fram och det lyckades.

Lite stressad men mest glad, hungrig och tröstig kom han i alla fall till rätta inatt och sover nog gott nu. Helt otroligt att han varit så länge i centrala Göteborg utan att någon knappt sett honom och att han kunnat hålla sig ifrån trafiken. Troligtvis har han blivit såpass skrämd att han legat och tryckt i någon buske eller liknande. De har ju en tendens till att göra det om de blir rädda, våra små vänner.

Näst bästa nyheten den här morgonen var att vi fått el, vatten, telefon och nätet tillbaka hemma. Sedan igår kl 14.30 fram till inatt runt kl 02.00 så hade vi i stort sett ingenting av detta. Ingen som helst el eller värme, vatten kom men bara en liten liten stråle, internet och hemtelefon fungerade inte eftersom det går via en router och även mobilnätet låg nere. Korta stunder kunde vi komma ut på nätet via telefonerna och ibland få iväg ett sms men inga samtal ut eller in där heller.

Man kände sig faktiskt ganska utsatt och dessutom snöade det ute och blev 0-gradigt. Det blev till att tända alla ljus vi hade hemma för att försöka hålla värmen, lägga frysklampar i kylen för att hålla kylan, klä på Vilmer och oss själva lite mer än vanligt och äta flingor och smörgås till middag.

Vilmers grötvatten värmde Claes över några värmeljus och när Vilmer somnat kl 20 så gick även vi andra och lade oss. Läste en stund med cykellampan som ljuskälla och kl 21 somnade vi för natten. Det var välbehövlig för mig som gått upp halv 6 tre dagar i rad men tänk vad beroende man ändå är av att allting fungerar.

Strax före kl 2 inatt vaknade jag av att det var tänt lite varstans i huset och elementet i sovrummet jobbade på högvarv. Gick upp och släckte ner, kröp sedan ner odh somnade om några timmar till innan det var dags att gå upp igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar