måndag 12 september 2016

En underbar helg

En underbar och sommrig helg har passerat med en massa roliga aktiviteter och en hel del mys.

Helgen började redan på fredag kl 12.30 då jag lämnade jobbet för att ta en sväng i skogen med hundarna. Vi tog med några dummies och körde även lite apportering i skogen. Det blev dock en aning ofokuserad träning eftersom vi en stund innan hade passerat en älg. Hundarna fick aldrig vittring på den då men sedan när vi tränade låg förmodligen vinden på och Smilla hade lite svårt att koncentrera sig och stod i stället och vädrade i luften åt det håll älgen stod.

På lördagen var vi ute en sväng i skogen på morgonen innan frukost och på eftermiddagen tog jag med hundarna i bilen och åkte ner till Landvettersjön. Smilla hade som vanligt bråttom i och simmade om och om igen efter pinnarna som jag kastade ut till henne. Ester gick mest och plaskade i vattenbrynet och det är hon nöjd med.

Även söndagen började med en runda i skogen innan frukost. Det är så skönt att ge sig ut tidigt på helgerna då det fortfarande är alldeles lugnt och tyst. Det blir lite lugnare hemma också om hundarna har fått komma ut och rusa av sig lite på morgonen. Då går dem och lägger sig och vi kan äta, göra iordning oss och påbörja dagen utan ha rastlösa hundar runt fötterna.

Igår kväll tog jag med mig Smilla på en liten löptur. Hon sprang på så fint och man kan verkligen inte förstå att hon födde valpar för bara 9 veckor sedan. Helt  otroligt vad lite det tagit på henne och hennes kropp, hon är i precis lika fin form som innan hon blev mamma.

Här kommer lite bilder från Smillas valpar i deras nya hem:

Dublin som bor i Hunnestad (nästan granne med Kennel Ljungstorp) tillsammans med sin nya familj
 

Malte (fd Dumle) bor i Helsingborg  med "storasyster" Bella som också är en springer
 
Dallas som bor i Vårgårda tillsammans med en labrador och en jämthund


Lilla Diza (fd Dusty) bor i Falkenberg med 3 storebrosor, 1 springer och 2 rottweilers

Tuva (fd Delphi) som bor i Örgryte hos mina kompisar Linda o Harald och deras son Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar