måndag 31 mars 2014

Fullt upp

Vi har verkligen haft fullt upp så tiden har rusat iväg och därav dåligt med inlägg. Ester har bara tagit det lugnt och imorgon är det dags för stygntagning. Det har blivit en liten vätskeansamling under huden men jag tror inte det ska vara några konstigheter.

Smilla har fått träna en del och i går var vi i skogen tillsammans med en träningskompis ochspårade. 2 kortare spår med godis och jag tycker det gick som förväntat. Ska försöka lägga något mer spår i veckan och på söndag blir det spår tillsammans med Sandra och hennes Meja igen.

När det gäller lydnadsträningen så tycker jag att vi tagit ett rejält kliv framåt. Momenten börjar sitta med snabba lägganden och ställande etc MEN vi har ett problem. Fokuseringen är som bortblåst så fort det finns en annan hund och även ibland en annan människa i närheten. Vi måste börja åka till brukshundklubnen och andra ställen där det vistas mycket hundar och träna på detta.

Så länge vi inte fått ordning på detta är någon eventuell tävlingsstart milslång väg bort :-(   Det är väl mitt fel men det har varit enklast att träna på dagarna och då blir man oftast ensam. Förhoppningsvis ger våren fler möjligheter så det blir lite ordning på damen ifråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar