lördag 8 mars 2014

Träning i dubbel bemärkelse

Idag har det varit träning i dubbel bemärkelse, i alla fall för Smilla. I morse fick hon nämligen följa med husse i joggingspåret för första gången. De tog en tur i skogen så Smilla till största delen kunde springa lös. Jag förvarnade Claes om att hon kanske skulle hoppa och vara jobbig så här första gången, men hon skötte sig utmärkt både med och utan koppel. Hon sprang nästan hela tiden fint vid sidan när kopplet var på och när hon var lös sprang hon framför Claes på stigen och väntade in honom om hon var för snabb.

Smilla gillar att få uppgifter att utföra och gärna nya utmaningar så hon tyckte detta var kul, till skillnad från Ester. Hon är hellre min träningskompis, vilket innebär att ligga i soffan och titta när jag tränar på crosstrainern :-) Det var i alla fall inte sista gången Smilla följde med på joggingtur, hon kommer nog bli husses nya träningssällskap.

På eftermiddag körde jag och hundarna ett träningspass och båda var väldigt duktiga. Saker börjar trilla på plats med dem båda och då är det ju bara så kul att träna hund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar