tisdag 21 januari 2014

Bölder och miljöträning

I fredags upptäckte jag att Smilla plötsligt hade 2 bölder under hakan. Hittade ingenting någon annanstans och hennes mungipor är torra och fina i övrigt. Lät det vara, då hon inte verkade speciellt besvärad, för att se om de skulle gå tillbaka av sig självt. Under helgen var läget oförändrat så det fick bli en tur till veterinären igår.


De kunde väl inte riktigt säga vad som orsakat bölderna men det togs ett prov för att se vad de innehöll. Det var mest var och så bakterier så nu blir det behandling med antibiotika i 20 dagar. Förhoppningsvis ska detta då försvinna och sen är det ingenting mer med det. Skulle hon inte svara på behandlingen eller om de kommer tillbaka där eller på andra ställen så får vi undersöka vidare.

Vi har haft en lugn helg i övrigt, ingen träning utan bara promenader i skogen. Det är härligt i skogen nu när det är kallt och börjar frysa till ordentligt och så ligger där ett lagom lager snö.

Det är full aktivitet uppe vid Landehof eftersom de kört snökanoner och spårat för skidåkarna. I söndags avslutade vi promenaden med lite miljöträning och promenerade runt bland alla människor, barn, pulkor och skidåkare. Smilla var väldigt nyfiken till en början men sedan släppte hon det och skötte sig riktigt bra.


Ester som just nu är i sitt lite lugnare tillstånd piggnar till när vi kommer ut i snön men här hemma är det inte mycket fart precis. Hon njuter mest av att gotta till sig i soffan och gärna tar hon emot en klapp eller två :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar