onsdag 23 oktober 2013

Viktkontroll

Eftersom det är dags för avmaskning av hundarna så var det även dags att göra en viktkontroll. Jag var rädd att Ester skulle väga lite mycket men hon låg på sin matchvikt som är 19 kg. Hon har dessutom en helt annan kroppsbyggnad nu än för något år sedan då hon var väldigt muskellös. Hennes muskelatur har återhämtat sig fint efter kortisonbehandlingen som tog styggt på hennes kropp. Känns riktigt bra och just nu är hon pigg, glad och leker med Smilla flera gånger om dagen.

Smilla som börjar bli en stor dam har faktiskt växt om Ester på höjden. Hon vägde idag 17,5 kg och då är hon verkligen inte tjock. Hon är jättefin i kroppen, tycker i alla fall jag som gillar när de är lite åt det slankare hållet.

Idag har vi fortsatt med apporteringsträningen och redan på andra passet så greppade Smilla apporten ett par gånger. Det är kanon även om jag inte vill stressa fram någonting. När det gäller apporteringen så är det väldigt viktigt att få en bra grund eftersom det följer med många apporteringsmoment både i lydnaden och i brukset.

En annan liten individ som ökat mycket i vikt här hemma är Stella. Idag har vi varit på bvc-kontroll och hon vägde hela 4490 g. En uppgång på över 1 kg sedan hemgången från BB den för 2,5 vecka sedan.

Mitt lilla hjärta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar