tisdag 22 oktober 2013

Apporteringsträning

Då var första träningspasset för den här veckan avklarat. Det fick bli inomhus och så kommer nog en hel del av våra lydnadsträningar blir. Dels pga av att det är bra att passa på när lillan sover, vilket hon verkar vilja göra på förmiddagarna och sen är det inget kul att träna ute när regnet öser ner.

Den här veckan blir det fokus på apportering och träapporten har presenterats för Smilla. Idag och de närmaste dagarna kommer vi bara sitta ner i stillhet med apporten i ena handen och klicker plus godis i den andra. Hela övningen ännu så länge går ut på att hon bara ska dutta på apporten för att få en klick och en godis.

Idag körde vi övningen i två omgångar och där emellan blev det lite positionsträning och träning med Ester. Poletten trillade väl inte riktigt ner men jag räknar med att den ska göra det på ett par dagar.

Ester fick också apporteringsträna med då med metallapporten. Hon kan ju kommandot apport men jag har valt att backa lite eftersom det var längesedan vi tränade plus att metallapporten är lite otrevlig. Hennes övning idag var att ta den i munnen på eget initiativ och då få klick och godis. Körde både från hand och plocka upp från golvet och det var inga som helst problem.

Därefter körde vi växlingar mellan ligg-stå-ligg och sitt-stå-sitt. Detta är hon grym på men svårigheten är förstås att öka ut avståndet.

Dagens utrustning
Jag är väldigt nöjd med mina 4-benta flickor idag och imorgon kör vi vidare bland annat med dessa övningar. Nu vankas det lunch och sedan blir det en tur runt slingan med barnvagn och hundar. Hoppas regnet håller sig borta en stund till så vi slipper att bli dyngsura.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar