torsdag 9 februari 2012

Inomhusträning

Igår var jag och Ester på inomhusträning tillsammans med 9 andra hundar och förare. Det var inte utan att man blev lite full i skratt när man insåg vilket gäng vi var. Vi var bara tjejer/damer men mellan 25-65 år så ganska spridda när det gäller ålder. Hundarna bestod utav 5 st dvärgpinscher, en boston terrier, en papillon, en jack russel, en sheltie och så lilla Ester. Dock var hon inte lilla Ester i denna skara eftersom hon plötsligt var den största och rejälaste hunden. Kul att hon som är en "minispringer" kan få vara störst någon gång.

Jag insåg ganska snabbt att de flesta var med på detta pga av att deras hund inte gillar kyla, regn och geggiga appelplaner. Vi är i huvudsak med för att träna med andra, träna i annan miljö och komma iväg och verkligen få till ordentliga träningspass. Oavsett orsaken till varför man är där så är det ett himla trevligt gäng så vi ser redan fram emot nästa gång.

Vi var på Göteborgs Hundarena som ligger på Tagnevägen i Hisingskärra. En jättefin lokal med lagom varm temperatur och alla bekvämligheter man kan tänka sig. Där fanns alla typer av agilityhinder, apportbockar, konor, skyltar till rallylydnad mm. Där fanns även ett litet pentry med kaffemaskin och lite stolar att sitta på. Självklart fikade vi mitt i och det är ju faktiskt halva nöjet vid hundträning.

Vi började med en liten enkel agilitybana som uppvärmning. Jag har ju aldrig tränat agility med Ester förutom lite enstaka hinder men eftersom vi bara hade hopp, slalom och tunnel så fixade hon det faktiskt bra. Därefter var det lydnadsträning på ena halvan och rallylydnad på andra halvan.

Vår träning var inte helt genomtänkt men jag körde igenom momenten i 2:an så långt vi kommit plus framförgående och kryp. Vi även hade 2 gemensamma platsliggningar och sittande i grupp för de som ville det. Ester var duktig men blev väldigt trött, hon är inte van att träna så långa pass så ögonen blev lite hängiga på slutet. Inför nästa pass ska jag tänka igenom vad och hur vi ska träna för att hålla ångan och motivationen uppe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar