onsdag 3 augusti 2016

Sista veckan och planer för hösten

Sista semesterveckan går nu mot sitt slut och på måndag är det dags att infinna sig på jobbet igen. Det är alltid lite vemodigt men i år känns det ändå rätt ok. Jag har varit hemma i 6,5 vecka och det har varit en underbar tid. Vi har gjort en hel del men ändå tagit det lugnt och varvat ner. Det märks på barnen, speciellt på Vilmer som var lite speedad och överaktiv innan sommarlovet men som nu har gått ner i varv och verkligen kommit till ro.

Det har varit en annorlunda sommar med tanke på Smilla och hennes valpar. Det har varit underbart att kunna följa henne och hennes bebisar på så nära håll och jag har faktiskt varit och besökt dem varje vecka hittills. Hoppas att inte kennelmamma Carro tyckt vi varit jobbiga men det är så svårt att låta bli. Dessutom saknar jag min goa galna hund så det ska bli riktigt härligt när hon om drygt en månad kan flytta hem igen.

Att bara ha haft Ester hemma har haft sina fördelar eftersom det faktiskt är mer än dubbelt så mycket att ha 2 hundar plus att hon är så fantastiskt lätt att ha med sig. Förutom på valpbesöken i Varberg så har hon i stort sett hängt med oss på allt. Hon var med i Örebro, hon har följt med ut med båten, hon har varit med och badat på stranden, hon var med på Björkö och hälsat på Sandra och Meja, hon har varit med och träffat kusiner, syskon mm och ett antal utflykter både här och där.

Något som det dock har blivit lite sämre med i sommar är rejäla promenader. Hon har hängt med på så mycket och blivit trött av det att vi har nöjt oss där. Nu är det därför dags att ta tag både i den fysiska och den mentala träningen. Jag har gjort upp en plan för Ester och det känns toppen eftersom hon mest har hakat på den träningen jag kört med Smilla de senaste åren.

Dels så ska vi komma igång med rejäla promenader varvat med löprundor i skogen. Startade faktiskt redan igår med att köra 4 km jogging och 2 km power walk. Ska väl säga att hon inte är jätte tänd till en början men hon kommer igång efter någon km och med lite pepping från min sida så tycker hon nog det är lite kul ändå. Har även tänkt att köra lite lättare agilityträning här hemma och på klubben för att öka på kondisen. I förmiddags dammade vi av våra gamla hinder och hon fick köra några enkla kombinationer här hemma på tomten.

När det gäller träning så kommer vi spåra lite då och då men i övrigt blir det fokus på nosework och rally för Esters del. Nosework är perfekt att köra när man är ensam med barnen och när det gäller rally så är ändå målet att starta i Avancerad klass så småningom. Jag har därför investerat i 15 st rallyskylltshållare i aluminium och alla klassers rallyskyltar då vi oftast tränar ensamma och här hemmavid. Dessutom har vi anmält oss till en kurs för Avancerad klass med fokus på högerhandling. Förhoppningsvis blir det av och då med start 7 september. Minns inte ens när jag och Ester gick kurs tillsammans senast så det ska blir riktigt riktigt roligt att få lägga lite mer tid på bara henne :)

Här kommer ett axplock med bilder från årets semester:

 Härlig kvällspromenad jäms med Göta Kanal i Motala där vi övernattade på väg till Örebro

En utav de första riktigt varma dagarna på semestern. Barnens bad övergick i vattenkrig och Ester hängde på. Lååång tunga efter ett antal varv på tomten ;)

På besök hos Sandra och Meja på Björkö. Dagen började med mul och då passade vi på att träna rally med avslutande bad. Därefter sprack det upp och vi fick en härlig stund med god fika på Sandras uteplats.

 Efter en dag med syster och kusiner på sandbankarna i Ståvalla, med mycket bad och lek, väntade Ester snällt och tålmodigt vid skrindan när vi andra stod i den långa glasskön. 

 Sommarens finaste dag och absolut bästa bad fick vi på Ustö utanför Stråvalla. Fick tom Ester att simma lite även om det var med viss tvekan. Både i båten och på ön skötte hon sig exemplariskt, älskade lilla hund :)

Och sist så kan jag ju inte låta bli att lägga ut denna underbar bild. Smillas valpar som nu är 3,5 vecka gamla och blir bara sötare och sötare. Detta är lilla Dusty som i stamtalvlan heter Ljungstorps Drambuie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar