tisdag 8 mars 2016

Veckan som gått...

...har varit väldigt lugn när det gäller hundfronten, lite väl lugn kanske men så blir det ibland. Har haft lite annat inbokat så hundträningen har fått stå undan lite grann.

I helgen var vi på besök i Frillesås och då blev det i alla fall ett välbehövligt miljöombyte. Det är alltid trevlig att åka iväg en helg ibland och slippa allt det praktiska för några dagar.

Igår var det dags för lite hundträning igen på Göteborgs Hundarena. Platsliggningsträning stod på schemat och det kanske inte låter så kul men när man är ett gäng som tränar detta på ett genomtänkt sätt så kan det faktiskt bli riktigt roligt.

Vi höll i var sin platsliggning där vi valde att ha en eller flera störningar. Det var leksaker som kastades, hundar som passerade, förare som gick slalom emellan eller stod nära, inkallningar mm. Hundarna låg som vanligt på rad, de låg åt olika håll, i cikel mm och man kan faktiskt variera detta moment i det oändliga och oj vad trötta de kan bli av att bara ligga. Alla hundarna skötte sig fantastiskt och det var en riktigt rolig och uttröttande träning.

Hur träningen blir i veckan får vädret avgöra. Hemma i Landvetter har vi 1,5 dm snö just nu och det gör ju träningen lite svårare. I stan ser det ju lite bättre ut så kanske att det får bli en tur till Kallebäck senare i veckan.

En som tycker bäst om att ligga i soffan och mysa i detta trista väder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar