söndag 2 september 2012

En helg på Styrsö

Den här helgen har jag och Ester tillbringat på Styrsö tillsammans med Lisa i hennes sjöstuga. Det var underbart väder på fredagen och hela kvällen tillbringade vi på altanen. Vindstilla och soligt övergick till månsken och lite kyligare. Vi satt ute med infravärme och insvepta i filtar fram till stax efter midnatt. Det blev mycket prat och mycket skratt precis som det brukar när vi ses. Ester ålade sig upp i soffan och låg och sov mellan oss hela kvällen.
 
En fantstisk sensommar kväll
 
På lördagen skulle Lisa på dop i Styrsö kyrka så efter en sovmorgon, ett morgondopp och frukost på altanen försvann hon inväg några timmar. Ester och jag gick en promenad på ön och gottade oss i solen på altanen.
 
Vi var uppe på berget och tittade på utsikten

 Hallsvik och sjöstugan som ligger så fint

Solen sken och vattnet glittade så härligt i viken


Den här läskiga typen träffade vi på när vi promenerade i naturområdet på Styrsö. Dryg en halv meter lång och låg tvärs över stigen. Hade problem med att få iväg den men till slut slingrade den iväg och vi kunde gå förbi. Tur att Ester var bakom mig just då.

På kvällem blåste det upp men det blev ändå grillat till middag. Vi satt inne och åt och vid 10-tiden gick vi ut i mörkret och satt vid grillen och grillade marsmallows. Så himla mysigt trots att det ruskiga höstvädret hade dragit in.

Idag gick vi en ordentlig sväng på ön innan det var dags att packa ihop sig och åka hem. Det känns som en riktig bonus att både fredagen och lördagen bjöd på sommarväder. Att det dessutom blev ett dopp i havet till iår känns bra och det var faktiskt riktigt skönti vattnet.

Lika härligt och roligt som vi har haft på Styrsö denna helgen, lika mysigt var det att komma hem igen och träffa familjen. Tycker Vilmer hade växt bara på de här 2 dagarna och dessutom har han lärt sig gå :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar