söndag 14 december 2014

Uttråkade hundar

En krasslig, kaotisk och sömnlös vecka har gett gnälliga barn, trötta vuxna och uttråkade hundar. Tack vare snälla föräldrar och en hjälpsam granne så har de flesta dagarna blivit ok ändå. I helgen har vi i alla fall försökt ta igen en del utav det vi missade under veckan när det gäller hundaktiviteter.

Fredag kväll: löptur med Smilla, lördag fm apporteringsträning och en tur i skogen, söndag fm viltspår för båda hundarna, söndag em: löptur i skogen med båda hundarna.

Spårträningen idag gick riktigt bra, Smilla var väldigt taggad och kanske lite väl framåt i spåret. Drog en del i linan men hade ändå läget under kontroll och kryssade inte så mycket man skulle kunna tro med tanke på att det blåste rejält när jag gick spåret 20 timmar tidigare. Ester var spårsäker som hon brukar och var som vanligt väldigt duktig i spåret :)

Helgens höjdpunkt var ändå apporteringsträningen. Båda hundarna var alerta och koncentrerade på sin uppgift. Sista skicket lade jag ut 2 dummie och skickade direkt efter varandra och det var inga som helst problem. Ester är van vid detta då jag kört en del uppletande med henne tidigare men med Smilla har jag bara testat det någon gång innan och det var länge sedan nu.

Det känns jättebra att hunnit med såpass mycket i helgen ändå. Claes enda lediga helg i december och vi hade ju faktiskt även en del julstök att stå i. Granen har tagits in och klätts, pepparkakor har bakats, paket har slagits in och tomtar har tagits fram plus allt annat för att dagarna ska flyta på. Har fått gjort mycket i helgen helt enkelt :)

Nu väntar ännu en hektisk vecka med mycket jobb för Claes. Hoppas alla friskar på sig helt här hemma och att Vilmer kan gå till förskolan som vanligt. Jag har en hel del att stå i, bara när det gäller hundarna så är både bad och trimning något vi skulle behöva hinna med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar