torsdag 3 juli 2014

Ett ryck

Trots en rejäl promenad i skogen med mycket spring så hade Smilla lite energi kvar i går kväll. Ester sussade gott på en kudde i soffan och kände inte alls för att hänga med ut. Jag fick då ett ryck och gick ut och körde ett lydnadspass med Smilla.

Jag har inte tränat lydnadsmoment på flera månader mer än någon enstaka övning under promenader eller i samband med annan träning. Vi har försökt jobba på med koncentration och fokus eftersom det är där vi har de största problemen.

Jag körde i alla fall igenom lydnad 1 momenten (förutom hoppet) och självklart har vi en del att jobba men men det kändes inte så tokigt. Detta var ju utan någon direkt störning så det är fortfarande långt till tävling men det kändes rätt bra i alla fall.

En hyfsad linförighet, snabbt läggande under gång, bra inkallning, kraftigt dk på stå (kan inte momentet ännu) och apporteringen, ja den är ju som den är. Hon tar apporten och håller den men har svårt att sitta still med den i munnen utan måste bara resa sig och gå en liten lov. Hon vill verkligen bära runt istället för att sitta still och hålla. Inga konstigheter när det gäller momenten alltså och det var roligt att göra en avstämning.

Det tog på krafterna och hittills idag har den lilla damen inte gjort mycket väsen av sig. Passar väldigt bra då regnet öst ner hela morgonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar