måndag 13 mars 2017

Skidsemester och återfall

Tillbaka i vardagen igen efter en veckas semester och 4 dagars skidåkning i Säfsen. Barnen fick testa på detta för första gången och det blev en succé, i alla fall för Vilmers del. Bägge gick på skidskola och Stella åkte väl inte så mycket mer än den dryga timmen hon hade där per dag men Vilmer gick det inte att få stopp på. Från att aldrig stått på ett par skidor så åkte han på fjärde dagen själv ner för grön och blå backe, kunde stanna och svänga, åkte knapplift och stolslift, han till och med grät när vi skulle ta av skidor och pjäxor sista dagen för att åka hem. Är så imponerad över hans utveckling dessa dagar och jag önskar vi kunde åka mer redan i år men så blir nog inte fallet.

Under dessa dagar så var Smilla hos Carro i Varberg och Ester hos mina föräldrar första halvan och hos Claes föräldrar andra halvan. Tyvärr har hon fått ett återfall på sina magproblem så hon kräktes samma dag vi skulle lämna och sedan varje dag vi var borta. Precis samma symptom som sist så förmodligen har inflammationen i magen blommat upp igen :(

Direkt vid hemkomst satte vi in kortisonbehandling igen och tillbaka till gamla "magfodret" med utfodring 4 gånger per dag. Sedan natten mellan fredag och lördag har hon nu varit kräkfri så vi hoppas detta gick att stoppa i tid. Ska konsultara med veterinären och förmidlingen blir det en kortisonbehandling igen. Hon verkade lite låg och trött när vi hämtade henne men redan nu är hon mycket piggare och gladare och det är det viktigaste. Kör ingen superhög dos eftersom det påverkar henne så mycket men kanske att det får bli en lägre dos under längre tid denna gången.

Smilla var som sagt i Varberg hos Carro på Kennel Ljungstorp och hade det superbra precis som vanligt. Hon och Coco är bästa vänner och tycker verkligen om varandra. Förutom en massa bus och mys så har hon varit med Carro i skolan. Hon utbildar sig inom hunderiet och hundarna får ligga i bur i klassrummet under tiden. Även detta hade gått bra och jag känner mig lite stolt över att mitt lilla yrväder har skött sig bra och tom blivit lite saknad när hon åkte hem :)

Fredag, lördag och söndag var vi alla lediga och de gick åt till att hämta hundar, packa upp, tvätta, barnens aktiviteter och bara mysa och ta det lugnt.

Jag och Smilla var på nosework-kurs i lördags och hon var lite trött och avslagen. Kankse inte så konstigt efter en vecka på bortaplan plus lite "efter löpet -trött". Vi har mest tränat markeringar sedan sist och dem gjorde hon jättebra, dock har hon inte riktigt befäst doften för ibland frysmarkerar hon något helt annat. Hon vet ju att matte blir så glad och tjoar högt när hon gör detta ;)

Ikväll ska vi på säsongens sista inomhusträning med Sandra och Meja. Idag blir det bara Smilla som får åka med med tanke på Esters magen. Hon får ta det lugnt ett tag till så får vi se hur detta utvecklas.
Trööööött Smilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar