onsdag 22 mars 2017

Nosework och födelsedagsfirande

Ester verkar svara bra på kortisonbehandlingen och har hon varit kräkfri i 11 dagar. Tänkte i och med detta minska på kortisonet och gå ner på en lägre dos som hon ska få gå på ett par månader framöver. Hoppas nu att magen läker helt denna gången och inga fler återfall uppstår.

I övrigt är det ganska lugnt hemma på hundfronten. Smilla har gått in i sitt "efterlöpet-lugn" vilket göra att man knappt märker av henne hemma. Hon är pigg och glad som vanligt under promenader och träning men när hon fick följa med på en löptur i förra veckan så var hon faktiskt lite seg och sprang bakom mig hela rundan ;)

Den här veckan har vi främst tränat nosework och där tragglar vi vidare på markeringarna men har även kört några sök inomhus. Smilla är jätteduktig och oftare och oftare gör hon snygga frysmarkeringar även under söken. Ester är lite vispig och hittar doften snabbt men slarvar lite med markeringen som i hennes fall är ligg. Roligt att hon är så pigg och glad i denna träning så man kan inte annat än att skratta åt hennes ivrighet som ofta resulterar i snabbt och slarvigt :)

I söndags blev denna lilla tjej dessutom senior. Ester fyllde 8 år den 19 mars och det känns lite overkligt. Det var ju faktiskt inte så länge sedan jag fick hem min drömhund som jag väntat på så. Trots att det hänt en hel del sedan dess så har tiden gått väldigt fort :(

Pga att hennes magproblem fick vi fira lite sparsamt men ett par mush-köttbullar och lite A-fil uppskattades av den lilla, och alltid hungriga, damen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar