söndag 15 februari 2015

Heldag med hundträning

Igår hade jag och Sandra en sådan där fantastisk heldag med hundträning igen. Vi höll till på samma ställe, i Torslanda, där det passar utmärkt för att köra uppletande, budföring och spår. Dessutom finns lite bänkar och annat som passar för att binda upp hundar och fika vid.

Det blev samma upplägg som sist med uppletande som start. Alla hundarna var väldigt taggade och framför allt Smilla som förde ett herrans liv när Meja och Ester körde sina upplet. Ester hade en sådan härlig energi och första omgången var hon bara sådär tossigt glad och sprang runt som en tok. Hon visste vad hon skulle göra men det blev lite för mycket bus och lite för lite koncentration till en början. Det gjorde mig absolut ingenting för jag njuter när den lilla goa hunden är så glad och har så mycket spring i benen.

Smilla var lite övertaggad inför sitt första skick så hon stack iväg som om hon hade eld i baken. Ut och hämta första föremålet i en fruktansvärd fart och sedan tillbaka till mig i samma tempo. Skickade direkt ut på föremål nummer 2 och där blev det lite mer undersökande både här och där innan hon hittade och kom in för att lämna av.

Omgång nummer 2 gjorde båda hundarna fint. De fick 3 föremål var och de var mer sansade, hade bättre nosarbete men hade ändå bra tempo och energi hela tiden.

Efter uppletandet gick jag ett spår med Smilla. Mestadels gick hon jättefint i lagom tempo och med näsan i backen. 3 av 4 apporter apporterade hon självmant utan kommando och det är verkligen ett stort framsteg. Vi försöker träna mycket med pinnarna hemma så att de blir av stort värde för henne och det verkar ha gett resultat.

Jag hade inte lagt något spår till Ester så medan Sandra och Meja gick sitt spår så fick det bli lite lydnadsträning för Ester. Fritt följ, sitt under gång och fjärrdirigering, Ester var supertaggad även då och när hon är på detta humör så finns det ingen bättre hund att träna med.

Vi avslutade med att köra några omgångar var med budföring och det är nog det roligaste av allt enligt Ester och Smilla. Ester gör ju detta moment med högsta betyg så det är bara att skicka henne fram och tillbaka hur länge man vill. Smilla som bara testat på några gånger gjorde riktigt fina skick idag utan att hitta på en massa bus på vägen eller hos mottagaren. Jag är så himla nöjd med mina tjejer idag :)

Sandra hade dessutom tagit med sig fika och det är ju aldrig fel. Varm hemlagad fisksoppa hade hon också tagit med och det var bara hur gott och mysigt som helst att sitta ute och äta detta. Vilken dag vi hade, med så mycket hundträning, bästa sällskapet och dessutom få lunch och fika serverat. Det kan nästan inte bli mycket bättre än så :)

 Fantastisk dag med härliga hundar och bästa sällskapet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar