söndag 4 maj 2014

Valborg och 1:a maj

Då var Valborg och första maj-helgen över och vi har mestadels varit på annan ort. Närmare bestämt i Frillesås och våldgästat Claes föräldrar. Det var en väldigt trevlig helg och en del hundaktiviteter var inbokade.

I lördags var jag och Smilla i Fjärås på ringträning i Springer Västs regi. Tanken är att Smilla ska ställas ut lite grann i sommar och jag behöver all hjälp jag kan få. Vi har mycket att träna på och det är mycket att tänka på men vi ska ge det en chans och framför allt jobba på ställandet.

Det hela avslutades med en promenad tillsammans med Carro och hennes hundar. På det hela en väldigt trevlig dag som gjorde Smilla så där härligt trött och avslappnad.

Idag söndag började vi dagen med apporteringskurs hos Line. Det var kursstart och det visade sig att det bara var jag med Smilla och Gun-Brith med Paddy som skulle gå. Rena privatlektionerna och det tackar man ju inte nej till :)

Smilla var duktig och det lilla vi tränat innan var enligt Lines principer och det känns förstås bra. Nu har vi fått lite läxor till nästa gång som är först om 3 veckor. Ska bli kul att träna lite annat och vi har faktiskt tagit lite paus från lydnaden. Vi ska fokusera på miljöträning och kontakten den närmaste tiden för det är där vi har mest att jobba på.

Eftermiddagen har tillbringats i solen på vår baksida tillsammans med vännerna Jonas och Ann plus deras flatcoated retriever Egon. Han och Smilla är jämnåriga och även om han växt ifrån henne i storlek så leker de väldigt bra tillsammans. I över 3 timmar höll de på så nu är det inte mycket liv i den lilla damen.

Egon och Smilla juli-13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar