torsdag 2 februari 2017

Bilbestyr och rallyträning

Ytterligare en vecka har gått med mycket bilbestyr. I fredags fick vi hem vår nya bil, dock med sommardäck och stenskott i rutan. I måndags körde vi in gamla bilens sommardäck så de kunde ta av vinterdäcken på den då vi ska ha dem till nya bilen. Igår var vi tillbaka med nya bilen och lämnade den över natten för att få detta åtgärdat plus lagat stenskott. Mycket fram och tillbaka men i em är förhoppningsvis allt klart och vi kan njuta av vår nya fina bil till fullo.
 
Äntligen har vädret varit lite bättre och jag har kommit igång med hundträningen igen. 3 pass rallylydnad har vi fått till de senaste dagarna och det har varit 2 väldig pigga och heta hundar. Smilla var så galen i helgen att hon av misstag bet mig i fingret när hon skulle kampa med trasan. Det blev bara ett litet ytligt skrapsår och det gör inget för jag har hellre en go och galen hund vid träning en en slö och trist.
 

Äntligen lite sol och härlig hundträning

Det märks med en gång när vi kommer igång med träningen då det blir ett helt annat lugn och en annan harmoni hemma. Smilla slappnar av så mycket mer, det är verkligen tydligt. Hon är en super bra familje och sällskapshund för den aktiva familjen men jag skulle ändå vilja säga att hon inte skulle trivas som en ren sällskapshund. Hon måste arbeta för att trivas och vara harmonisk, så är det bara. Nu är vi bra sugna på att komma ut och tävla snart. Det börjar bli dags att se över vad som kan vara intressant för om 2 månader börjar tävlingssäsongen på riktigt :)

Mysig Smilla som är trött och slappar i soffan efter träning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar