onsdag 25 januari 2017

Nosework mm

Just nu händer det väldigt mycket runt omkring oss men dessvärre inte så mycket för hundarnas del. De har kommit lite i skymundan de senaste veckorna och det var inte alls vad jag hade planerat.

I mitten av januari blev Stella sjuk igen och hade både feber och förkylning vilket självklart sedan överfördes på mig. Har inte varit sängliggandes denna gången men rosslar, hostar, snorar och känner mig allmänt krasslig.

Det har även varit en del nöjen inplanerade så som bio med A-K, bio och dag på stan med Stella, släktkalas för Ante, granntantsträff, besök på Bushuset mm. Det är ju väldigt trevliga saker men tyvärr är det lite av hundarnas tid som går åt.

Det senaste som inträffade var inte lika kul och det var att vår bil totalhavererade i fredags. Den dog under körning så det fick bli bärgning till verkstad och sedan några dagars ovisshet. Det visade sig vara värsta tänkbara, kamremmen av och motorn hade kraschat i med det. Bilens värde som i alla fall borde vara 60.000-70.000 kr hamnade mer eller mindre på 0. Inget roligt besked och en stor oro för hur detta skulle lösa sig.

Detta har tagit otroligt mycket tid och framför allt mycket energi. Det är tur att vi har stegtävling på jobbet eftersom det motiverat mig att komma ut på långa promenader i alla fall. Hundarna verkar inte lida direkt men det känns så tråkigt när man hade tänkt att komma igång med träningen igen.

Vi har i alla fall kommit igång med vår inomhusträning och vi har även kört lite nosework hemma. Jag och Smilla ska gå en introduktionskurs i nosework på 2 tillfällen, ett i februari och ett i mars, och det ska bli roligt. Har inga stora planer här men vill ha det som en bra hemmaaktivitet och då r det lika bra att lära sig det på rätt sätt ifall man vill gå vidare.

De dofter man använder sig av i sporten nosework. Vi har bara testat eukalyptus ännu så länge :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar