måndag 23 maj 2016

RLD F x 2

Det kanske inte var med de högsta poängen men igår lyckades bägge mina tjejer att med 3 raka starter i rallylydnad fortsättningsklass ta hem var sitt rallylydnadsdiplom i klassen. Numera kan de även titulera sig med RLD F.

LP1 LP2 RLD N RLD F Pussentorpet Dream of Joy och SE VCH RLD N RLD F Ljungstorps Build by Art

Först ut var som vanligt Ester. Hon kändes bra innan start och var lite taggad de första momenten då hon hade kollat in hoppet lite längre fram. Min känsla var att hon tjuvstartade på hoppet men fick ingen avdrag där så det var väl ok ändå. Sen kom vi till den första frestelsen som bestod av 2 smarrig matburkar. Det gick faktiskt bättre än väntat men vi fick några minus för nos plus 3 minus för att hon rundade både konan och skylten istället för bara konan, vilket hon skulle.

Hon blev lite splittrad de kommande momenten och ett litet sitt på fel ställe kostade oss 10 minus poäng. Dessutom hade hon helt glömt hur man snurrade och även det gav minus 10. I övrigt en felfri runda så summan blev 2 misstag som kostade oss 20 poäng och idag hade det faktiskt räckt till klassvinst. Vi är inte bittra för det, är så glad över min "gamla" tjej som ska få starta en gång till i forstättningsklassen och sedan blir målet att köra avancerad klass i höst.

Ester tilldelades dessutom domarens hederspris vid prisutdelningen. Det är ett extra pris där domaren väljer ut ett ekipage som kämpat på bra och visat en fin runda trots att poängen kanske inte alltid har varit de högsta. Roligt att få detta med kommentaren "En jätte fin runda" :)

Smilla var inte alls som hon varit de senaste tävlingarna. Hon var lite på en annan planet och jag hoppas och skyller på att hon är i en dräktighetsbubbla. I vilket fall som helst så är det så kort efter löp så hormoner och hjärna var nog någon annan stans. Dessutom var hon ganska påverkad av värmen då tungan hängde som en slipps på henne.

Hon fick inga så stora avdrag som Ester men det var en del nos, sneda sättanden, sena sättanden, brist i sammarbete och självklart några nosningar på frestelserna. För henne var den sista frestelsen som bestod av 2 leksaker mest intressant idag.

Jag tar inte så allvarligt på hennes beteende idag. Nu kommer hon få ta det lite lugnt ett par veckor och så får hennes tillstånd avgöra hur träningen kommer att te sig framöver. Oavsett hur sommaren kommer se ut så kör vi nog ett par starter till i fortsättningsklassen eftersom hon behöver trävlingsträningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar