fredag 13 juli 2012

Örebro

Nu har vi kommit hem igen efter 3 härliga dagar i Örebro. Vi har haft ganska bra väder och i stort sett sluppit regn helt och hållet.

Samma dag som vi kom upp blev det en långpromenad på en golfbana i närheten som gått i konkurs. Hundarna fick rusa av sig och det blev en hel del lek för Stina och Ester. Stina som nu blivit 2 år är det riktigt mycket fart på och Ester var inte sen att hänga på. Det var riktigt kul att se henne så glad över att ha denna lilla cockertjej att rusa runt med.

Dag nummer 2 åkte vi iväg till Christians och Sofias sommarställe som ligger ca 4 mil utanför Örebro. Där åt vi lunch och gick en barnvagnsvänlig promenad i skogen. Då blev det ännu mera spring och dessutom hade vi med oss ca 1 kg gula kantareller hem.

Ester och Stina hjälper till att rensa kantarellerna

När vi var tillbaka i stan igen satte grabbarna igång med att göra egen korv och vi andra satte oss i solen och rensade kantarellerna. Det blev en super middag med hemstoppad korv, hemmagjord potatissallad och egenplockade kantareller.

Dag nummer 3 begav vi oss iväg på ny utflykt och denna gång till Smultrongården. Det är ett mysigt ställe som ligger ute på landet och där finns en butik med inredning, kläder och en massa annat plus ett underbart litet café. Där åt vi lunch i trädgården och det hela avslutades med en promenad på vägarna runt omkring.

Ester, Claes och Ebba väntar på att vi tjejer tittat och handlat färdigt i den roliga lilla affären.

Denna kväll stod det hemmagjord pasta på menyn och till det en god kantarellsås. Vi avslutade med en rabarber och jordgubbspaj, självklart var även denna hemmagjord :) När två kockar sammanstrålar på detta vis blir det inte annat än ljuvlig mat och med så trevligt sällskap kan det inte bli annat än perfekt.

Idag lämnade vi våra vänner i Örebro efter frukost och jag hoppas verkligen att vi snart kommer sammanstråla igen. Det har varit underbart härligt att se Ester så lycklig med Ebba och Stina. Inget morr så långt örat kan nå och hon har inbjudit till lek flera gånger. Det är vid sådana tillfällen man saknar en liten kamrat till henne :)

Nu är vi hemma en natt för att vattna, packa om, klippa gräs mm och imorgon bär det av till Frillsås. Där planerar vi att stanna till i slutet på nästa vecka. Det är allt härligt med semester ändå ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar