fredag 9 september 2011

Veterinärbesök för Simba

Idag har jag varit med Simba hos veterinären. Hon har tidigare haft problem med eksem i mungiporna och först trodde jag att det hade återkommit igen. Men när det för några dagar sedan blev värre kände jag att detta måste undersökas. Det kommer brunaktigt salvi, hon luktar pyton, har rött tandkött och är svullen under hakan.

De började med att ta ett blodprov och trots hennes höga ålder så hade hon bra blodvärden (förutom trombocyterna, men de har varit höga i flera år). Det visade att hon hade någon infektion i kroppen så de valde att behålla henne över dagen. Hon sövdes ner så de kunde undersöka munnen ordentligt.

Det visade sig att hon har en infektion i spottköttlarna och det hänger troligvis ihop med det mesta utav hennes symtomer. I övrigt passade de även på att dra ut några tänder. En som var lös, en som var ihålig och de tre framtänder som hon slog av för en herrans massa år sedan. Det var skönt för de har jag visat tidigare och då sades att de skulle tas bort när hon ändå skulle sövas i samband med något annat.

Nu ska Simba gå på antibiotika och anti-inflamatoriskt i 10 dagar och därefter på ett återbesök. Hoppas nu hon blir bättre och att hon slipper må dåligt. Jag tror hon haft lite ont av detta de senaste dagarna och det är aldrig roligt att se.

Lite hängiga ögon efter dagens sövning och nu blir det vila i några dagar för den gamla damen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar