torsdag 3 november 2016

Statusuppdatering

Nu har Ester gått på kortison i 2 veckor och det mesta verkar gå bra. Vi beslutade oss dock för att dra ner dosen redan i måndags eftersom biverkningar i form av hunger hade eskalerat. Anser att detta blev ett större orosmoment och en negativ stress för henne som inte är bra för hennes mage.

Nu är tanken att hon ska gå på halva dosen i 2 veckor och sedan ska kortisonet fasas ut helt under en månad. Det känns väldigt förhoppningsfullt och lovande nu så jag ser väldigt mycket fram emot när kortisonet är borta helt och vi kan återgå till det vanliga livet igen. Förhoppningsvis kan vi lägga detta bakom oss då och slippa återfall eller andra magproblem på ett tag.

Blir Ester bara helt bra nu så vet vi i alla fall att hon är en i stort sett helt felfri 7,5-åring. I alla fall så har allt visat på detta och vi har ju under dessa månader röntgat mage och buk 2 gånger (med och utan kontrast), gjort 2 ultraljud på mage och buk, tagit blodprover i 2 olika omgångar där man bla har tittat på röda och vita blodkroppar, sköldkörtel, lever- och njurvärden mm. Man har även tittat i munnen, halsen, öronen och lyssnat och kännt över hela hunden. Det känns väldigt bra inför framtiden.

Hon är dessutom väldigt pigg och glad igen så i höst och vinter ska vi jobba vidare med framför allt rallylydnaden. Spårträning och nose work ska vi också sysselsätta oss med men det är mest för att det är roligt och nyttigt att använda nosen, något som faktiskt hunden är gjord för att arbeta med.

Väldigt hungrig hund sitt-ligger i trappan och väntar på mat :(


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar