tisdag 14 september 2010

Lydnad och spår

Tisdag och sedvanlig Eva-träning. Vi brukar ha tur med vädret men idag var det ingen rolig historia. Blåsigt, grått och läskigt regn kom ner från himlen men vi säger som det gamla ordspårket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".

Vi började med appell-lydnaden på Evas plan. Hon hade en ny tanke när det gäller framförgåendet och det verkade fungera ganska bra. Nu ska jag försöka träna detta varje dag till nästa gång för jag tror att det behöver nötas in.

Ester skötte sig bra idag förutom när vi kom till apporteringen. Idag gjorde hon alla fel man kan göra. Hon tjuvstartade, hon hoppade på apporten, hon tuggade, hon sprang iväg med den, hon satte sig inte vid avlämnandet men hon hade samtidigt väldigt roligt. En liten skithund var hon som retades med sin matte men med glimten i ögat ;)

Denna veckan blir det i huvudsak träning i skogen och då är det framförgåendet och apportering som gäller. Båda dessa moment passar bra att träna i skogen. När det gäller apporteringen så har hon bättre tempo, bättre gripande, mindre tugg och bättre avlämnande där än på appellplan. Undra om man kan säga på tävling att vi vill göra det momentet i skogen??

Efter lydnaden drog vi vidare och lade ett klassiskt appellspår på äng med 2 vinklar och 3 apporter. Hon gick faktiskt som en klocka i spåret och apporterade alla 3 pinnarna. Av Eva fick vi betyget 10 av 10 så det blev en väldigt bra avslutning på dagens träningspass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar