onsdag 20 maj 2015

Spårträning och en massa snack :)

Igår var det äntligen dags för spårträning igen. Det var nästan en månad sedan sist så det var verkligen på tiden. Sandra och Meja var så klart med och som vanligt blev det en väldigt trevlig träningskväll.

Dock blev det lite mer snack och lite mindre träning denna gången men så kan det bli när man inte setts på ett tag. Med Smilla ville jag träna apportering i spåret idag och valde att lägga ett lite kortare spår med många apporter. Hon var lite övertaggad och vimsig till en början. Att jag dessutom glömt sele så hon fick spåra i halsband vilket trasslade till sig lite gjorde ju inte det hela enklare men hon löste det fint så fort hon började koncentrera sig.

Hela 9 st apporter visade det sig att jag lagt ut till Smilla och hon hade faktiskt med sig 8 utav dem in. De 2 första fick hon lite stöttning av mig och den tredje gick hon över men de 6 resterande hittade hon, apporterade hon och avlämnade hon utan någon som helt påverkan av mig. Är så supernöjd med detta och det var ju faktiskt apporteringen vi tränade på idag ;)

Ester fick 4 apporter i sitt spår och gick så lugnt och fint som hon brukar. Apporterade sina 4 apporter och som alltid fick hon högsta betyg i spåret.

Under tiden spåren vilade var tanken att vi skulle träna lite lydnad men det blev som sagt mest prat och väldigt god fika. Några små korta moment fick vi i alla fall till men passivitet är också något som behöver tränas på :)

Nästa gång ska vi skärpa upp oss och i alla fall göra en uppletande ruta medan vi väntar på spåren.

En nöjd Smilla som spårat och en förväntansfull Ester som har sitt kvar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar